Metropolia Ammattikorkeakoulun saavutettavuusseloste verkkojulkaisulle Höntsä-opas

Verkkojulkaisua Höntsä-opas koskee EU:n saavutettavuusdirektiivi sekä laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tavoitteena on ihmisten yhdenvertaisuus digitaalisessa yhteiskunnassa ja yhdenmukaiset vaatimukset saavutettavuudelle.

Sivuston saavutettavuusstandardi on WCAG 2.1, AA-taso. Verkkosivujen tekemisessä on huomioitu saavutettavuusvaatimukset ja se on pyritty tekemään mahdollisimman toimivaksi kaikki käyttäjät huomioiden. Saavutettavuusselosteen tiedot perustuvat Metropolia Ammattikorkeakoulun omaan saavutettavuusarviointiin.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua Höntsä-opas ja on laadittu 18.2.2021. Tämä verkkosivusto on julkaistu vuonna elokuussa 2020. Se on muokattu Metropolian kustantamaksi julkaisuksi ja julkaistu tässä muodossaan 18.2.2021.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

1.1.1   Ei-tekstuaalinen sisältö

Sivustolla on kuvia, joiden alt-tekstit saattavat olla puutteellisia tai niiden tekstivastine puuttuu kokonaan.

1.2.1 Pelkkä audio ja pelkkä video (tallennettu)

Verkkosivulla on Höntsä-hankkeen YouTubesta upotettuja videoita, jotka on julkaistu ennen 24.9.2020 ja joissa ei ole tekstitystä eikä niille ole tekstivastineita. Osassa 24.9.2020 jälkeen julkaistuissa videoissa voi tekstityksestä puuttua taustaääniä.

1.3.1   Informaatio ja suhteet

Sivuston pdf-tiedostoissa on puutteita. Pdf-tiedostojen koneluettavuudessa on puutteita. Pdf-tiedostojen merkintätunnisteissa voi olla puutteita, kirjanmerkkejä voi puuttua ja tiedostoissa voi olla puutteellisia otsikointeja.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit antaa palautetta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen julkaisut@metropolia.fi. Vastaamme palveluun neljäntoista (14) päivän sisään.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000