Sokerimaalaus

Ryhmän koko

2-10

Kesto (min)

30-60

Välineet

Tarvikkeet:
Sokeriliemi:
o Kidesokeri
o Vesi
o Kattila
o Vispilä

Maalaukseen:
o paksua vesiväripaperia tai akvarellipaperi
o vettä
o vesivärit
o pensseleitä, leveä maalauspensseli ja vesivärisiveltimiä
o pieniä purkkeja (esim. viilipurkki sokeriliemelle omat ja vedelle omat)
o suojaksi vahakangasliina, sanomalehdetkin käyvät hyvin.

Sokeriliemi:
1 osa vettä, ja 2 osaa sokeria (esimerkiksi 1dl vettä ja 2 dl sokeria) Mittaa sokeriliemen ainekset kattilaan ja lämmitä kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Anna sitten liemen jäähtyä kunnolla, jotta liemi on siirappimaista ja et polta sormiasi !

Ohje:

Maalauksen aihe/aihepiiri voi olla vapaa tai yhdessä päätetty. Teippaa halutessasi paksu vesiväripaperi tai akvarellipaperi alustaansa, jos teippaa kokonaan ympäri, tulee työlle valmiiksi valkoinen kehys. Maalaa leveällä pensselillä paperi hyvin sokeriliemellä; paperi saa olla aika kostea, jotta työskentelylle jää riittävästi aikaa. Toimi nopeasti, sokeriliemen alkaessa kuivua, pisarat eivät enää leviä kauniisti. Maalaa siveltimillä vesiväreillä vesiväripaperille haluamasi kuva tai tiputtele vesiväritippoja paperille ja anna värin levitä. Anna työn kuivua hyvin ennen siirtoa. Voit leikata ja tehdä kortin tai kehystää taideteokseksi.

Huomioitavaa:
Suojaa alusta hyvin, koska sokeri tahmaa. Vaihda riittävän usein vesiväri vesi, jotta värit pysyvät puhtaina. Voit toteuttaa isommallakin porukalla, tekee sokeriliuosta isomman satsin. Alla kuvia valmiista tuotoksista kuivumisvaiheessa.